Voor je Buurt zoekt nieuw lid Raad van Toezicht

Aster van Tilburg
Voor je Buurt
Published in
3 min readApr 14, 2021

--

Reageer uiterlijk 30 april, 2–4 uur per maand, vrijwillig

Sociale onderneming Voor je Buurt is op zoek naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht. Ben je enthousiast over de missie en wil je met jouw expertise en ervaring bijdragen aan de groei van Voor je Buurt? Reageer dan tot en met 30 april op deze vrijwillige functie.

Een aantal initiatieven die wij op dit moment begeleiden

Over Voor je Buurt

Voor je Buurt wil iedereen in staat stellen om mensen, geld en hulp te mobiliseren om een goed maatschappelijk initiatief te realiseren. Denk aan een nieuwe ontmoetingsplek in de buurt, een skatepark of een voedselbos. We adviseren en begeleiden opdrachtgevers als RegioBank, VSBfonds, Gemeente Utrecht en Provincie Noord-Brabant en Fondsen met het in de praktijk brengen van hun missie met grote programma’s voor initiatieven. Voor je Buurt heeft een jaarlijkse (netto)begroting van ongeveer €500.000, werkt voor 21 verschillende opdrachtgevers, heeft een team van 6 medewerkers. In de afgelopen 8 jaar zijn met onze programma’s 1673 initiatieven gerealiseerd waarvoor met 99.370 supporters €7,8 miljoen is opgehaald. Wil je meer weten bekijk dan ons jaarverslag 2020.

Wat doe je als lid van de Raad van Toezicht

Als RvT-lid ben je verantwoordelijk voor het adviseren en controleren van het bestuur van stichting Voor je Buurt. Daarnaast ben je een enthousiaste ambassadeur die meedenkt, zijn of haar netwerk inzet en die enthousiast wordt van de impact en de initiatieven die Voor je Buurt mogelijk maakt. Je vergadert vier keer per jaar en denkt gedurende het hele jaar mee over de strategie van Voor je Buurt. Je wordt specifiek verantwoordelijk voor de portefeuilles Business Development en Organisatieontwikkeling. De RvT is verantwoordelijk voor het aanstellen en beoordelen van het dagelijks bestuur. De RvT voert haar taken onbezoldigd uit en bestaat uit Jetse Sprey (voorzitter), Dennis Maas en Thijs van Exel..

Wie zoeken we?

  • Je wordt enthousiast van het werk en de missie van Voor je Buurt.
    Je hebt ervaring met Business Development, Organisatieontwikkeling en/of Verandermanagement. Hierin adviseer je het bestuur van Voor je Buurt.
  • Je brengt een relevant netwerk mee bij bijv. fondsen, grote maatschappelijke organisaties en bedrijven.
  • Je bent 2–4 uur per maand beschikbaar. Vergaderingen vinden in Utrecht of in Amsterdam plaats, vanwege corona vergaderen we op dit moment online.
  • We streven naar naar meer diversiteit binnen de Raad van Toezicht en moedigen kandidaten die een nieuwe achtergrond of ervaring meebrengen van harte aan om te reageren.

Interesse? Stuur uiterlijk 30 april een korte motivatie en cv naar Jetse Sprey, voorzitter van de Raad van Toezicht van Voor je Buurt via rvt@voorjebuurt.nl. Neem bij vragen contact op met Thijs van Exel via 06-24361057.

--

--