Samen Noord-Brabant vergroenen

Romy van der Bos
Voor je Buurt
Published in
2 min readJun 21, 2021

--

Oude Brabantse initiatieven, Crowdfunding VoorNatuur

De provincie Noord-Brabant wil graag de provincie vergroenen/verduurzamen. Wij van Crowdfunding VoorNatuur begeleiden initiatiefnemers met een groen idee om hun initiatief te realiseren. In het voorjaar hebben wij een workshopreeks gegeven in samenwerking met de provincie Noord-Brabant.

Alle Brabanders met een groen idee voor hun provincie mochten meedoen. Een van de deelnemers wil beginnen met het aanleggen van bloemrijke wadi’s in zijn buurt. ‘’Door de workshops ben ik erachter gekomen dat ik, voordat ik ga beginnen, het draagvlak voor mijn idee moet gaan testen.’’ Een andere deelnemer wil graag een bijen- en vlindertuin realiseren en gaat hier binnenkort campagne voor voeren op Crowdfunding VoorNatuur. ‘’Door de workshops weet ik welke vervolgstappen ik nog moet zetten voor het voeren van mijn campagne.’’

Online workshop gegeven door Voor je Buurt

De workshopreeks bestond uit drie workshops. De pijlers waren pitchen, netwerk en financiering. Tijdens de interactieve workshops gingen wij gezamenlijk aan de slag met de verschillende groene ideeën. De deelnemers gingen aan de slag met hun pitch, kregen tips over het betrekken van hun netwerk en leerde meer over de mogelijkheid tot crowdfunding voor het financieren van hun idee. Tijdens de workshops gingen de deelnemers ook regelmatig in break-out rooms om de opdrachten te bespreken, ideeën uit te wisselen en te netwerken. Uit de enquête is gebleken dat de deelnemers hier veel baat bij hadden en dat deze momenten net iets langer hadden mogen duren.

De workshops zijn gemiddeld met een 7,8 beoordeeld, de in totaal 21 deelnemers waren aldus positief gestemd! Hieronder een impressie van de pluspunten die naderhand zijn opgehaald bij de deelnemers.

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden? In september en oktober organiseren wij weer twee workshops voor Brabantse inwoners met een groen idee. Geef je alvast op via deze link of kijk voor meer informatie op het platform Crowdfunding VoorNatuur en dan hopen wij jou in het najaar te zien!

--

--